Meerjazz-viering

Op 11 juni was er voor de zevende keer een oecumenische jazzviering in de grote zaal van De Meerse in het kader van het Meerjazz-festival. Het thema was 'Binnenste buiten'. met muzikale medewerking van De Gye Nyame Choral Singers.

De collecte in deze jazzviering was bestemd voor het Cebu City Medical Center, de collecte heeft € 733,75 opgebracht.

Dit jaar bestaat de vriendschapsband Haarlemmermeer - Cebu 25 jaar. In 2013 werd Cebu getroffen door een zware aardbeving, waarbij het ziekenhuis is ingestort. Sindsdien is er een groot tekort aan materialen als verband, pleisters etc, maar ook aan medische apparatuur. Onlangs is door vriendschapsband Haarlemmermeer - Cebu een actie opgezet om het ziekenhuis te steunen. En bedrijf heeft aangeboden om materialen en apparatuur (o.a. gedoneerd door het Spaarne Gasthuis) te vervoeren naar Cebu. Er is ook geld nodig om medische apparatuur aan te schaffen.

Er wordt gewerkt aan het najaarsprogramma 2017 met het thema 'Kleur bekennen'

Op vrijdag 8 september om 20.00 uur in De Lichtkring is de startactiviteit:

500 jaar Reformatie 'Kom naar voren!'

Bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie vertellen hun verhaal, aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd. ‘Kom naar voren!’ is een afwisselende, muzikale voorstelling ter gelegenheid van de viering van 500 jaar protestantisme. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda tekenen voor deze voorstelling. In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven.