Christianity Explored: het geloof in 7 stappen

In deze cursus leer je meer over het leven van Jezus en het christelijk geloof. Wie is Jezus? Waarom kwam hij naar de aarde? Wat betekent het voor je Jezus (beter) te kennen? We gaan op zoek naar de antwoorden in het bijbelboek Marcus. Een werkboek en dvd horen bij het cursusmateriaal.

Informatie en opgave:

Christien Nierop,tel:023-5653357,
n.c.nierop@quicknet.nl
of Marja van der Vlugt tel: 023-5612450, p.j.vlugt@hetnet.nl

Data en tijd:

Woensdagen 20, 27 september, 4, 11, 18, 25 oktober, 8 november 2017, 19:00 – 21:15 uur, Marktpleinkerk, ontmoetingsruimte, Marktplein 96. Elke avond begint met een gezamenlijke warme
De Missionaire Werkgroep van de Marktpleinkerk gaat 20 september a.s. weer beginnen met de cursus Christianity Explored. Het is een laagdrempelige en informele cursus, voor jong en oud, die je de kans geeft na te denken over de grote vragen van het leven. En om de persoon te ontdekken die het hart is van het christelijk geloof, Jezus Christus. Iedereen die dit aanspreekt, is van harte welkom.
Inhoud van de cursus:
Aan de hand van het Markus evangelie zoeken we naar antwoorden op vragen als: wie  is Jezus? waarom kwam Hij naar deze wereld? en wat betekent het voor je als je Hem wil volgen? Alle deelnemers ontvangen een studiegidsje en het Marcus evangelie in Gewone Taal.
Hoe ziet een bijeenkomst er uit?
Om 19.00uur eten we samen en om 21.15uur ronden we de avond af.  In de tussenliggende tijd is er koffie, denken we na over een bijbelgedeelte, kijken naar een stukje film en gaan daarna in kleine groepjes over het thema in gesprek.

Naar vragen en ideeën wordt  geluisterd en we nemen de tijd om daar op in te gaan. Ook kun je in de groep zijn en alleen maar luisteren als je daar de voorkeur aan geeft. Kortom: het is een gezamenlijke verkenningstocht, in een gastvrije en ontspannen sfeer.