Tent of Nations-marktplaats van verzoening in De Ark

Op Zondag 15 januari na de oecumenische viering is er van 12.00-14.00: ‘Tent of Nations-marktplaats van verzoening’ met workshops, gesprek, muziek in De Ark, Muiderbos 36.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de week van gebed voor de eenheid.

KLIK HIER voor meer activiteiten in de week van gebed

Palestijnse producten, informatie over de nieuwe wijngaard van Daoud Nassar en zijn Tent of Nations in Bethlehem en een kunstenaars-impressie rond de muur tussen Israël en Palestina zijn drie onderdelen van de ‘Kans voor Palestina’-markt.
Met deze markt wordt de spaaractie voor de wijngaard in Bethlehem van het Meer-Minder-Fonds afgesloten. Een jaar lang is er in De Ark en andere kerken en groepen gespaard voor nieuwe wijnstokken en perskuipen voor de startende wijngaard.
De familie Nassar is in 2000 met hulp van buitenlandse vrienden het project Tent of Nations gestart: een ecologische boerderij waar educatie centraal staat. Maar in feite is de boerderij al veel ouder: het land werd in 1916 door de overgrootvader van Daoud Nassar gekocht, blijkt uit de eigendomspapieren.

Kern van het boerenbedrijf zijn de olijf- en fruitbomen en sinds kort ook wijngaarden. Tent of Nations is een ontmoetingsproject, waar Palestijnse en liefst ook Israëlische kinderen, jongeren en volwassenen elkaar ontmoeten door er samen te werken en in gesprek te gaan rond thema’s als vrede, recht en verzoening. De familie Nassar hoort bij de Lutherse kerk van Bethlehem en laat zich inspireren door de geweldloosheid van Jezus.

Maatregelen van Israël maken het de familie Nassar al een tijd lang moeilijk. Toch houden de Nassars vast aan hun keus voor geweldloosheid. Dat ziet iedereen die het terrein oploopt: bij de ingang staat een steen met de leus ‘We refuse to be enemies’: wij weigeren vijanden te zijn. Dus gedragen ze zich niet vijandelijk, maar treden Israëlische militairen vriendelijk tegemoet.
De Tent of Nations-dag in De Ark in Hoofddorp begint om 10.30 uur met een kerkdienst, waarin de cheque voor het project wordt overhandigd aan Benjamin Baars van Tent of Nations Nederland. De dienst staat helemaal in het teken van wijngaarden. Rien Wattel, oud-predikant van De Ark, leidt die dienst.
Na de kerkdienst is er van 12.00 – 14.00 uur de ‘Kans voor Palestina’-markt rond de Tent of Nations en Palestina. Naast de kraam met Palestijnse producten zijn er gesprekken met verscheidene betrokkenen en korte workshops. Medewerking verlenen, naast Benjamin Baars, ook Kees Blok die kerkelijk waarnemer bij checkpoints was en Hans van der Waal, met negen schilderijen die 180 graden te draaien zijn voor een ander ‘perspectief’.
Als lunch zijn er rond 13.00 uur Palestijnse hapjes. Toegang is vrij. Informatie en aanmelding op meerminderfonds@gmail.com

Oecumenisch Kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp. Alle informatie is te vinden op www.meer-minder-fonds.nl