21e Dialoog-in-Muziek. Thema: 'Beelden in muziek’

Op zondag 29 januari is er voor de 21ste keer Dialoog in Muziek in de Marktpleinkerk. Het is al 20 jaar de afsluiting van de Gebedsweek voor de Eenheid: een gezongen dialoog tussen allerlei soorten koren vanuit het idee: zingen verbindt! Er komen 13 koren: mannenkoren, vrouwenkoren, kerk-, musical- en kamerkoren, hele kleine zoals de Gregoriaanse Cantorij en hele grote zoals de bijna 100 mensen van Route 66 van Rob van Dijk. Ze zingen allemaal een kwartier ’hun eigen lied’.
Thema: 'Beelden in muziek’. Met muzieknoten richten componisten soms een muzikaal (stand)beeld op voor iets (vrede, vrijheid, liefde) of iemand ('mijn moeder', Napoleon, 'mijn geliefde', God, Abraham, oorlogsslachtoffers) Welke beelden kiezen de koren?
14.00-17.30 uur Marktpleinkerk, Marktplein 96. De toegang is vrij, maar bij de deur is een collecte. Het publiek kan de hele middag komen óf voor een of meer koren binnenlopen. Presentator: Rien Wattel.
Een eerbetoon aan Zwanenburg met het bekende ‘Ons dorp’, het beeld van ‘een betere wereld’ met ‘Heal the world’, twee odes aan de natuur van Edward Elgar en het Ave Verum dat voor zichzelf spreekt: dat zijn een paar van de ‘beelden in muziek’ die dertien Haarlemmermeerse koren zingen tijdens de 21e Dialoog in Muziek.
Dialoog in Muziek vroeg de koren: welke beelden kiezen jullie om over te zingen? Vanmiddag horen we die: oude bekende en nieuwe verrassende.

‘Dértien koren meldden zich aan!’ zegt Dialoog-coördinator Rien Wattel enthousiast, ‘leuk zoveel zin om mee te doen – zelfs na 21 jaar!’ Het maakt wel dat er strak gepland moet worden, voegt hij eraan toe: elk koor mag precies één kwartier z’n ‘eigen lied’ op het podium zingen.

En dat doen ze: grote koren als Route 66 van Rob van Dijk en Oratoriumvereniging Excelsior met drie maal Mozart, themakoren als Voci Vivaci met verfijnde werken van Tallis, Elgar en Tavener en Morrend Volk met vier songs over de vluchteling, vrouwenkoren als Con Anima met ‘Ons dorp’, Zanggroep Experiment met pop en close harmony en Vrouwenkoor Haarlemmermeer met een Keltische Riversong.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de week van gebed voor de eenheid.

KLIK HIER voor meer activiteiten in de week van gebed

OVERZICHT PROGRAMMA:

14.00                 opening door Rien Wattel