boekbespreking 'Hoe ik talent voor het leven kreeg'

De Iraakse vluchteling Semmier Kariem komt in Nederland, waar hij asiel aanvraagt. Er volgen  jaren van wachten in asielzoekerscentra, op een besluit van het IND over zijn verblijfsvergunning. Tijdens dat eindeloze wachten bestudeert hij het land waar hij misschien ooit deel van uit mag maken en schetst hij portretten van zijn medebewoners in het azc.  'Hoe ik talent voor het leven kreeg' is een roman over mensen die zijn onderworpen aan wetten en regels. Allemaal wachten ze, vaak jarenlang, tot hun leven opnieuw kan beginnen, en dat doen ze op hun eigen manier - de een al wat lijdzamer dan de ander. Leeservaringen rond dit boek kunnen op maandagavond 2 oktober onder leiding van Leo Mesman gedeeld worden.
                    Kosten boek: € 24, 95.

Leeservaringen rond dit boek kunnen op maandagavond 2 oktober vanaf 20.00 uur-22.00 uur onder leiding van Leo Mesman gedeeld worden.
Boekwinkel Het Kruispunt, Kruisweg 1067a, .

Aanmelden uiterlijk 29 september: info@boekwinkelhetkruispunt.nl

Schrijver Rodaan Galidi over zijn leven en werk.

In een voordracht zal Rodaan Galidi onder meer vertellen over zijn leven als asielzoeker. Dinsdag 24 oktober van 20:00 – 22:00 uur. Bibliotheek Hoofddorp Centrum. Kosten: € 7.