Samen in gesprek over Valentijnsdag en geluksmomenten

Themabijeenkomsten

Samen in gesprek over culturele, spirituele en maatschappelijke onderwerpen in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen.

Elke tweede donderdag van de maand van 14.00-16.00 uur in het parochiehuis, Kruisweg 1067

Opgave niet nodig, vrijwillige bijdrage voor koffie/thee.
Op 13 februari: Aan de vooravond van Valentijnsdag praten we over Sint Valentijn en geluksmomenten in ons leven.
Als je eens een top 5 maakt van geluksmomenten in je leven? Wat komt er dan op? En als je die dan naast de top 5 van een ander legt? Dan zul je flinke verschillen zien, maar ook overeenkomsten. Die zullen veel te maken hebben met hoe je leven tot nu verliep. Ook met hoe je in het leven staat. Wat je van je leven verwachtte. Voor ieder mens is dat uniek. Geven die geluksmomenten je nog steeds kracht en kunnen ze je helpen in moeilijke tijden?

Het is boeiend om daarover in gesprek te gaan. We doen dat op de dag voor Valentijnsdag, het feest van Sint Valentinus, die vermoedelijk rond het jaar 300 stierf en op wiens sterfdag geliefden elkaar geschenken sturen van lieve briefjes of bloemen tot grote rode harten met bonbons.
Iedereen die het boeiend vindt om geluksmomenten met anderen te delen en wat meer te horen over Sint Valentijn en zijn dag, is van harte welkom.

Inlichtingen bij Leo Mesman, mesmanleo51@gmail.com  06 51620939.

Deze middagen worden georganiseerd door de KBO Haarlemmermeer i.s.m. de parochie Joannes der Doper.

volgende bijeenkomsten van 'Samen in gesprek'

12 maart:We duiken in de rijke geschiedenis van Haarlemmerliede, Spaarnwoude e.o.

9 april: Wij ‘ontmoeten’ Maria van Magdala ‘de apostel van de apostelen’. In de Middeleeuwen werd haar deze titel gegeven omdat zij de eerste getuige van de opstanding van Jezus was.

14 mei: We ervaren hoe analfabete mensen met een migrantenachtergrond Nederlands leren lezen en schrijven met behulp van een klokkenspel.

Informatie:
Coby Bergsma, j.j.bergsma@live.nl