Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Samen in gesprek over zoeken in je eigen familiegeschiedenis

Themabijeenkomsten

Samen in gesprek over culturele, spirituele en maatschappelijke onderwerpen in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen.

Elke tweede donderdag van de maand van 14.00-16.00 uur in het parochiehuis, Kruisweg 1067

-11 januari: Wat is er leuker dan te ‘grasduinen’ in je eigen familiegeschiedenis? Els van Dongen-Caarls en haar zus Lida hebben dat gedaan en laten u getuige zijn van hun zoektocht en leuke ontdekkingen.

                        aanmelden is niet nodig.
Wat is er leuker dan te ‘grasduinen’ in je eigen familiegeschiedenis? Mijn zus Lida en ondergetekende hebben dat gedaan en willen u graag meenemen in onze verrassende zoektocht met vele ontdekkingen. Daarnaast willen wij handreikingen geven om zelf aan de slag te gaan: Wat kun je vinden in archieven? Hoe kun je digitaal informatie verzamelen? Wat hebben oude foto’s te vertellen?  

Veel mensen vinden het voldoende om hun stamboom te maken,  maar leuker is het om een boek te maken en daarin verhalen, aktes, foto’s enz. op te nemen.

Wij kunnen van enkele van onze verhalen vertellen, hoe we er aan gekomen zijn en hoe we ze hebben verwerkt in ons boek over de familiegeschiedenis.

Ons boek hebben we de naam gegeven Kroniek van de familie Caarls –Twee eeuwen familiegeschiedenis. In de recensie schrijft onze neef Jasper onder andere: “Deze familiekroniek  schetst een  verrassend rijk en bijzonder veelzijdig beeld van meer dan tweehonderd jaar West-Friese geschiedenis”. En hij eindigt met: “De kroniek van de familie Caarls laat zien dat wij, ook na alle veranderingen die de 20ste eeuw heeft gebracht, met onze voorouders verbonden blijven”. 

Want stel je voor: Ik, als oudste van ons gezin, heb onze grootvader (*1863) meegemaakt en hij heeft zijn opoe nog gekend (*1792). Zo zijn we met haar verbonden én met de Franse tijd (1795-1813), want deze voormoeder heeft die periode voor een deel bewust beleefd.  

Hebben wij uw interesse gewekt dan hopen we u welkom te heten op donderdag 11 januari  

Els van Dongen-Caarls. 

 

Inlichtingen:

 j.j.bergsma@live.nl of tel. 565.2400
 mesmanleo51@gmail.com of 561.5160