God in de supermarkt

De workshop "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshops worden gegeven door Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp. Alfred is in het dagelijks leven werkzaam als zorgcoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Arjan is boerenzoon. In het dagelijks leven is hij werkzaam als lerarenopleider op de Radboud Universiteit.

Plaats: De Ark, Muiderbos 36

Data: donderdag 28 september en donderdag 12 oktober 19.45 tot 21.45 uur

Aanmelden:

Graag van tevoren aanmelden bij
Aarnoud van der Deijl
ar.vanderdeijl@pghoofddorp.nl