Hoe moet het verder met…jouw spirituele weg

Nuweira Youskine groeide op in een bijzonder gezin. Haar moeder was katholiek, haar vader was soefi, een mystieke stroming binnen de islam. Ze ging naar een christelijke lagere school, maar het soefisme was heel belangrijk in het gezin waar ze opgroeide, omdat haar oudoom de grondlegger van een moderne stroming in het soefisme is. Als volwassen vrouw zocht ze de bredere stroming van de islam in Nederland op. Ze schreef columns in Trouw waarin ze de islam verdedigde. Maar langzamerhand merkte ze dat het felle en strijdbare van deze columns niet meer bij haar paste. Ze sloeg een andere spirituele weg in.

Nuweira Youskine heeft een boeiende en leerzame levensweg. Te midden van verschillende geestelijke stromingen moet ieder mens zijn of haar weg zien te vinden. Zij ondervond dat het belangrijk is om verworteld te zijn. Op donderdag 19 oktober komt ze naar de Lichtkring (20.00 uur tot 21.45 uur). Zij zal vertellen over haar levensverhaal en we zullen met elkaar spreken over onze eigen verworteling – en misschien ook wel de moeite die je daar mee kan hebben. Het zal ook gaan over de andere wegen die je tijdens je leven in slaat en de spirituele wissels die je overgaat.
 Aanmelding is niet nodig. De toegang is gratis.

Donderdag 19 oktober 2017, 20:00 – 21:30 uur, De Lichtkring, Lunenburgdreef 70

Informatie: