Repaircafé Hoofddorp

15 november Repair café Hoofdorp
Na het feestelijke Repair Café van oktober, toen ‘8 jaar Repair Cafés’ gevierd werd middenin de Internationale Repair Café-week, is het op woensdag 15 november weer ‘gewoon’ Repair Café in De Ark in Hoofddorp.

Dat betekent: vrijwilligers bekijken alles wat stuk is, elektrisch, hout, ijzer, kleding, fietsen, en wat ze kunnen, repareren ze. Dat is meestal 2/3 van alles. De rest kan dan met een gerust hart weggegooid worden. ‘Zo is de groei van de afvalberg weer met 2/3 verminderd’, zeggen de vrijwilligers. ‘En m’n portemonnee 2/3 minder leeg’, zeggen de blije bezoekers van het Repair Café.
Reparaties zijn gratis, maar wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om bijvoorbeeld nieuw gereedschap te kunnen kopen. Als richtbedrag vragen de Repair Cafés vijf euro, maar minder mag ook, net als meer. Iedereen kan binnenlopen, ook alleen om een keertje te komen kijken.
Er zijn ook weer vrijwilligers nodig voor diverse terreinen, vooral elektrisch en computers. Wie zin heeft, kan langskomen of mailen naar repaircafehmr@gmail.com
De volgende Repair Cafés zijn op woensdagmorgen 22 november vanaf 9.30 uur in ’t Rietland in Badhoevedorp en op vrijdagmiddag 24 november vanaf 13.30 uur in Linquenda in Nieuw-Vennep.

In De Ark in Hoofddorp is er weer Repair Café op woensdagmiddag 20 december, maar dan wat korter vanwege kerstvieringen.

Repair Café Hoofdorp

vindt plaats op woensdag 15 november van 13.30 tot 16.00 uur in De Ark, Muiderbos 36, Hoofddorp. Reparaties aanmelden kan tot ongeveer half vier/kwart voor vier.

Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café Haarlemmermeer of op www.repaircafe.org