Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Taizéviering in De Ark

Op zondag 25 maart om 19.00 uur is er een Taizéviering in De Ark, Muiderbos 36. Deze viering is geïnspireerd op de wijze van vieren in het Franse Taizé, waar al ruim 70 jaar een protestantse communauteit is en waarheen elk jaar veel jongeren vanuit de hele wereld komen.

De wijze van vieren wordt gekenmerkt door korte meditatieve teksten, stiltes en liederen. Alles is erop gericht om tot inkeer te komen, te onthaasten, te mediteren en te bidden. De liederen bestaan daarom vaak maar uit één zin die steeds wordt herhaald, bijvoorbeeld het lied ‘Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft’. De nadruk ligt daardoor niet op de tekst, maar op de muziek, de sfeer en op de eigen meditatie.

Met datzelfde doel wordt De Ark ook van tevoren door een aantal vrijwilligers omgebouwd in Taizésferen, d.w.z. met een meditatiewand met waxinelichtjes en iconen.

De viering staat voor iedereen open en duurt maximaal één uur.

 

Zin om mee te doen in het ad hoc koortje? Kom dan om 18.00 een half uurtje inzingen en geniet daarna in alle rust van je eigen, meegebrachte, boterham. Voor de koffie zorgen wij.

de volgende vierigen zijn op:
Zondag 30 sept en 25 nov.