Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Gedichten op Facebook in de Poëzieweek

Op de startdag van de Poëzieweek, donderdag 25 januari, is het begin van een Hoofddorps poëzieproject: alle Haarlemmermeerders en mensen uit de wijde omgeving tussen Maastricht, Middelburg en Middelstum, worden uitgenodigd op Facebook een gedicht te maken en te posten of een favoriet gedicht te vermelden. Dat kan op de Facebookpagina ‘De wereld is een schouwtoneel – Poëzieweek Hoofddorp’, die speciaal daarvoor gemaakt is. Dat is ook het thema van dit project, ‘De wereld is een schouwtoneel’, een variatie op het landelijke thema ‘Theater’.
Op de laatste avond van de Poëzieweek, woensdag 31 januari, is er een gedichtenavond in Boekwinkel Het Kruispunt. Daar worden de gedichten voorgelezen en besproken – met nog een stapeltje bestaande gedichten. De deelnemers kunnen daar zelf hun gedicht voorlezen, maar, zegt begeleider Rien Wattel, ‘Iedereen die van poëzie houdt, als lezer of schrijver van gedichten, is van harte welkom! Mensen kunnen ook een gedicht meenemen en voorlezen’. 
De gedichtenavond op woensdag 31 januari vindt plaats in Boekwinkel Het Kruispunt, rechts naast de RK-kerk, Kruisweg 1067a, Hoofddorp. Begeleider Rien Wattel, die vaker dit soort avonden leidt, zegt: ‘Ik verwacht er veel van. Ik ben altijd verrast hoeveel poëzietalent er onder de mensen is. Soms zijn mensen begonnen met een elfje en een haiku. Maar ze zijn blijven zoeken hoe ze met woorden kunnen spelen om een gevoel of een detail dat zíj zien, over te brengen. Poëzie geeft een nieuwe kijk!’
De Poëzieweek wordt elk jaar eind januari gehouden in Nederland en België en wil gedichten lezen en maken een week lang in het zonnetje zetten. Op honderden plekken in Nederland en België doen scholen, boekwinkels en bibliotheken mee. 

aanmelden

De avond in Het Kruispunt, Kruisweg 1069 is van 20.00 tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk. Opgeven is handig: 
info@boekwinkelhetkruispunt.nl.

Meer informatie bij rien.wattel@quicknet.nl.