26 feb 14:00
01 maa 10:00
09 maa 17:00

Inspiratieochtend ‘Van binnen naar buiten’

‘Wat beweegt ons ten diepste, waar worden we vrolijk van en wat kunnen we in deze wereld doen’

We beginnen met workshops, daarna is er een korte viering en we sluiten af met een goede lunch.
Er zijn workshops over je eigen spiritualiteit.
Je kan een stiltewandeling gaan maken (o.l.v. Bea ten Kate) of een gebedsketting maken en zo op een meditatieve manier leren bidden (o.l.v. Berthe van Soest). Er is een zangworkshop om lekker te zingen en verschillende zangstijlen te leren (o.l.v. de dirigente Marjo van den Doel). Mario Boelen leidt een workshop Bibliodrama, waarin je door toneelspel een bijbelverhaal van binnenuit verkent: wat gebeurt er met je als onderweg een medemens een beroep op je doet?
Er zijn ook workshops die op de samenleving gericht zijn.
Als kerk willen we dat graag, maar hoe doe je dat? Moet je allerlei nieuwe activiteiten gaan organiseren als kerk of moet het toch anders? Hoe word je een missionaire gemeente? Henri Wijnne van de missionaire organisatie IZB zal daar bij helpen.
De laatste jaren gaan steeds meer mensen zelf projecten in landen in Afrika en Azië opzetten. Groot voordeel: je komt in direct contact met de mensen daar en er blijft geen geld aan de strijkstok hangen. Maar er zijn ook nadelen. Elise Kant (medewerker Kerk in Actie) houdt een workshop over de kansen en de valkuilen van deze nieuwe vorm van ontwikkelingshulp.
De bijeenkomst is bedoeld voor alle mensen die zich betrokken voelen bij De Lichtkring, maar iedereen uit Hoofddorp die inspiratie wil opdoen is van harte welkom.
We beginnen om 9.30 uur en eindigen ongeveer om 13.15 uur. De hele bijeenkomst is gratis.
De ochtend is voorbereid door Mario Boelen, Carla van Drie, Alma van Hengel, Ingrid Vasseur en Coen Wessel.

wijkgemeente De Lichtkring

organiseert op zaterdagochtend 10 februari een inspiratie-ochtend in het Brandpunt, Hoofdweg 770.

Iedereen is welkom, aanmelden bij c.wessel@pghoofddorp.nl