Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

De Bijbel anders gelezen

 

Samen met haar broer Jos (predikant) ging Inez “Happinez” van Oord op zoek naar nieuwe betekenis van oude Bijbelverhalen. 

Broer en zus Jos en Inez van Oord zochten naar duiding en betekenis in Bijbelverhalen. Ze reisden daarvoor naar Rome, door de Sinaï en vooral door hun eigen kennis en verlangen. De zoektocht naar woorden om het onnoembare te benoemen leidde tot het boek: Rebible.

Vanwaar dit boek?
Inez van Oord: ‘Uit een persoonlijk verlangen, zoals ik destijds met het tijdschrift Happinez begon. Hoe kan ik onafhankelijk worden van de buitenwereld en vertrouwen op de binnenwereld? Ik had zelf behoefte aan die zoektocht maar merkte ook dat – generaliserend – onze samenleving daar behoefte aan zou kunnen hebben. Economisch hebben we een enorme groei meegemaakt, maar onze spirituele groei is achtergebleven. In die periode heb ik grote reizen gemaakt, goeroes geïnterviewd, veel onderzoek gedaan naar levensbeschouwelijke stromingen, alles. Maar het christendom liet ik liggen. We zijn nu jaren verder en het verhaal wordt rond als ik me nu ook in onze christelijke traditie verdiep. Ik ga zelden naar de kerk, maar als ik ga, ga ik naar Jos. Hij legt de verhalen zo mooi uit. Wat jammer dat dit niet voor een breder publiek is, dacht ik. En ik vroeg me af: kunnen de verhalen opnieuw tot leven komen? Vandaar dit boek.’
 

 

 

Dinsdag 27 februari 2018, 20:00 – 22:00 uur, Boekwinkel Het Kruispunt, Kruisweg 1069

Leiding: ds. Adri van der Wal.

aanmelden: info@boekwinkelhetkruispunt.nl