Taizéreis 2013 voor jongeren

‘Wanneer je houdt van gezelligheid, diensten in meditatieve sfeer, jij jezelf soms ook een beetje voorbij loopt in deze drukke maatschappij en wel van een uitdaging houdt, moet je beslist meegaan naar Taizé! Je wordt er zeker niet slechter van!’, schreef een van de deelnemers.

Want dat is precies Taizé: je leeft een week in een bepaalde sfeer van gezelligheid en meditatie. ‘Het is anders dan een week op een camping aan het strand’, zei een ander.

De dag in Taizé begint met een gebedsdienst in de kerk, helemaal in stijl van Taizé: geen gepreek, maar mooie eenvoudige liederen, die steeds herhaald worden, om op te kunnen mediteren. Daarbij korte teksten en een stilte van 8 minuten voor je eigen gedachten.

Daarna is er ontbijt, een thema-gesprek en iets doen in groepjes. Ook ’s middags en ’s avonds zijn er diensten, maar het gekke is, zegt iedereen die meegaat: daar wíl je juist heen! Doordat de kerk vol zit met jongeren, zo’n 3000 of meer. Door de sfeer, de muziek. Je komt er tot jezelf.

O ja, en het corvee: eten uitdelen, douches schoonmaken, werken in de keuken, papieren uitdelen… maar omdat je daar met een internationaal clubje bezig bent, is het gewoon leuk (laten ze het thuis maar niet horen!)

En ’s middags even lekker met een boek of samen de Tuin van de Stilte in,

’s Avonds wordt er veel gezongen bij de Oyak, een ontmoetingscentrum op het uitgestrekte terrein van Taizé.

Taizé is  een open gemeenschap waarin plaats is voor alle religies; ook voor ‘niet-gelovigen’ die op zoek zijn naar de diepere betekenis van het leven.

De Hoofddorpse Taizereis vertrekt op zondag 7 juli ’s morgens vroeg vanuit Hoofddorp, de terugkomst is een week later, zondag de 14e, ’s avonds. We reizen met busjes.
De kosten van de reis zijn € 190 voor scholieren en studerende jongeren onder de 30, € 210 voor werkende jongeren onder de 30 en € 225 voor mensen tussen de 30 en 35.
Daar zit alles in: reis, kamperen in Taizé (wel zelf tent meenemen; verblijf in een barak is € 30 duurder), maaltijden. En natuurlijk de leuke contacten met jongeren uit Zweden, Amerika, Duitsland, Polen, Rusland enzovoort. Een reis naar Taizé levert altijd weer heel wat nieuwe Facebook-contacten op!

Voor wie wel wil, maar een andere periode beter uitkomt, zijn er twee alternatieven:
-van zondag 21 juli t/m zondag 28 juli 2013 gaat de Nieuw-Vennepse jongerenreis naar Taizé. Informatie bij Hans en Annelies de Jong, Kinlozen 45, 2151 XB Nieuw-Vennep, tel. 0252 620192; e-mail: rosegarden@hetnet.nl
-in de herfstvakantie organiseert JOP-Hoofddorp van 20 – 27 oktober een reis specifiek voor jongeren vanaf 15 jaar. Informatie bij Cis de Hoop, jongerenwerker@jophoofddorp.nl of 06 48563509.

Als er plaats is, kunnen volwassenen meereizen voor € 120 retour. Het verblijf moeten volwassenen zelf met Taizé regelen.

Zin om mee te gaan? Vragen? Mail naar taize.in.hoofddorp@gmail.com of WhatsApp naar 06 16040860, Rien Wattel. Of bel Antonet Jobse, 06 38787828. Bij opgave graag € 75 als aanbetaling overmaken op bankrekening 5690234 t.n.v. Rien Wattel.

Opgeven kan tot begin juni.