Repair Café Haarlemmermeer is jarig!

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn het Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer, het MeerMinder Fonds van De Ark en GroenLinks Haarlemmermeer bij elkaar gekomen om in onze gemeente een Repair Café te starten. Met dit initiatief wilden zij een bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. En dat lukt. Het hoogste aantal bezoekers bij een Repair Café, en dus reparaties, tot nu toe is 54! Met deze bezoekers en onze vrijwilligers vinden niet alleen reparaties plaats, maar is het Repair Café ook een plek voor gezellige ontmoetingen.

Op 21 mei staan in De Ark (Muiderbos 36, Hoofddorp-Overbos) tussen 14 en 17 uur weer diverse vaklieden klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Neem van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. Maar ook kapotte kleding en bijvoorbeeld kussenhoesjes. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

In Nederland gooien we veel spullen weg die na een kleine reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Op deze manier wordt niet alleen geld bespaard, maar ook grondstoffen, en het draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Het Repair Café is ook een leuke ontmoetingsplek. Dus kom gezellig langs!

Repair Café Haarlemmermeer vindt op de 3de woensdag van elke maand plaats in de Ark te Hoofddorp  en op elke laatste vrijdag van de maand in wijkgebouw Linquenda te Nieuw-Vennep. Meer informatie over het Repair Café en de data van de volgende edities op http://repaircafe.nl/haarlemmermeer. Ook op Facebook en Twitter zijn wij te vinden.