Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Met films in gesprek; op 12 januari de film Biutiful

'Biutiful’. Een titel die al doet vermoeden waar de film over gaat: Een schoonheid die niet zo is als zij zou moeten zijn. ‘Biutiful’, de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Babel’, vertelt het verhaal van Uxbal (Javier Bardem), een straatritselaar die zijn twee kinderen alleen opvoedt omdat hun moeder lijdt aan een bipolaire stoornis. Wanneer Uxbal er achter komt dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft gebruikt hij zijn resterende tijd om weer bij al zijn vijanden in het reine te komen. Pas wanneer hij al zijn gemaakte fouten onder ogen durft te zien kan hij beginnen aan een volgend leven…

Op 16 februari (let op: gewijzigde datum) zal Denise de Costa, die promoveerde op de spiritualiteit van Anne Frank en Etty Hillesum een film inleiden die betrekking heeft op Etty Hillesum.

Op 9 maart is het woord aan Evert-Jan de Wijer, predikant van de Thomaskerk in Amsterdam en schrijver van God op het boekenbal een film theologisch analyseren.

Op 13 april spreekt Elise Kant over kerken en de acceptatie van homoseksualiteit. Elise werkt bij ontwikkelingsorganisatie ICCO en leidde op de Assemblee van de Wereldraad van Kerken in Busan (Korea) eerder dit jaar een workshop over dit thema.