Dialoog in Muziek wordt 18

Dialoog in Muziek begon in september 1996 en werd vanaf januari 1998 een jaarlijkse traditie, als afsluiting van de internationale gebedsweek voor de eenheid. Het is het grote korenfestival, waar 12 koren uit Haarlemmermeer en wijde omgeving een kwartier lang ‘hun eigen lied’ komen zingen. Dat gebeurt in de Marktpleinkerk, marktplein 96 waar Dialoog al 18 jaar zijn plek heeft.

Eindelijk meerderjarig: op 2 februari 2014 wordt het grote Haarlemmermeerse korenfestival Dialoog in Muziek 18 jaar. Een mijlpaal – en iedere jongere die 18 wordt, vindt er wat moois van: je mag in je eentje autorijden, stemmen en een biertje kopen.Daarom is dat het thema van de 18e Dialoog: ‘Een mijlpaal’ – en we vragen de koren om muzikale mijlpalen.

Elf koren doen dit jaar mee. Ze variëren van mannen- tot vrouwenkoren en van grote oratorium- tot kamerkoren. Ook geven twee nieuwe koren acte de presence: p rojectkoor Voci Vivaci uit Nieuw-Vennep en Route 66 Hoofddorp, het seniorenkoor vanaf 44-55 jaar onder leiding van Rob van Dijk. Ook vele oude bekenden zijn weer van de partij, zoals Mannenkoor Zang en Vriendschap, Excelsior en Morrend Volk. Enkele nieuwelingen van vorige jaren keren terug, zoals Cum Ecclesia uit Kudelstaart en Zingen Voor Je Leven van het Adamas-Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Zie ook de Facebook-pagina van Dialoog in Muziek, www.facebook.com/DialoogInMuziekHoofddorp of mail voor meer informatie naar dialooginmuziek@quicknet.nl