Met films in gesprek; Evert-Jan de Wijer over 'Jagten'

De Meerse en de Raad van Kerken Hoofddorp zijn in 2014 met iets nieuws gestart in het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg 675: op de tweede zondag van de maand wordt er voortaan niet alleen een film vertoond, maar wordt die film – voor wie dat wil - ingeleid door een deskundige spreker. Na afloop is er de gelegenheid om met de inleider over de film na te praten. De inleiding start een half uur voor de film (dus om 19:30 uur) en de toegang daartoe kost € 2,- extra. Uiteraard blijft het ook mogelijk om vanaf 20:00 uur voor € 8,- alleen de film te bekijken.

Op 9 maart is het woord aan Evert-Jan de Wijer, predikant van de Thomaskerk in Amsterdam en schrijver van God op het boekenbal. Hij zal de film 'Jagten' theologische analyseren.

KLIK HIER voor de trailer van de film

om kaartjes te kopen: aan de kassa van de Meerse of klik HIER

Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard. Precies in die fijne, welwillende gemeenschap zet regisseur Thomas Vinterberg zijn mes. Want wat blijft er over van vriendschap als een beschuldiging van kindermisbruik wordt geuit?