Taizé-viering op 14 december

De focus van Taizé in december ligt op de Europese ontmoetingsdagen rond de jaarwisseling. Dan treffen jonge mensen van 17-35 jaar uit verschillende Europese landen elkaar in Praag. Sinds 2007 worden die ontmoetingsdagen gehouden, de eerste was in Genève, in 2010 had Rotterdam de eer.

Op de site van Taizé (www.taizé.fr) is onder de kop Europese ontmoetingen in Praag een interessant filmpje te vinden. Bij de opnamen van een overvolle kerk jonge mensen schrijft Taizé “om samen te zoeken naar de bronnen van vertrouwen”. Andere kernwoorden zijn “om in eenvoud te delen met anderen” (bij de gezamenlijke maaltijd of “om nieuwe vrienden te maken en andere culturen te leren kennen”, zoals op bovenstaande foto.

Zondag 14 december geen gelegenheid? Dan is er weer een Taizéviering op zondag 25 januari.