Avond over Doophemden

Op maandagavond 2 maart komen de textielkunstenaressen Marijke Jager en Jeannette de Wilde de doophemden laten zien die zij maakten. Een doophemd is een linnen hemd met een symbool of een afbeelding van je geloof. Met elkaar gaan we het gesprek aan over de doophemden. De avond begint om 19.30 uur in de Lichtkring , Lunenburgdreef 70 en staat onder leiding van ds. Coen Wessel.De avond is ook bij te wonen als je geen deelnemer bent van de workshop doophemden maken.

‘De boom op dit geloofshemd staat geworteld in het water. Psalm 1 zegt het zo mooi: Gelukkig is de mens die vreugde vindt in de woorden van de Heer, ze steeds weer overdenkt dag en nacht. Hij is als een boom geplant aan het water.

De komende maanden wil ik met iedereen die dat wil ook doophemden gaan maken. Daarvoor is er een workshop op maandag 23 februari en 16 maart om 19.30 uur in De Licht-kring. In deze workshop gaat ieder een eigen doophemd bewerken door applicatie, verf, stiften, borduren etc. Het is een prachtige ervaring om zo met je doop en je geloof bezig te zijn, ook als je helemaal niet creatief bent. Voor opgave (graag voor 4 februari) en informatie c.wessel@pghoofddorp.nl