Verslag over Muziek uit de Hemel

Op donderdag 12 februari jl. werd er door Samen in Gesprek/KBO een middag met Russisch Orthodoxe Muziek georganiseerd. Op donderdag 12 februari jl. werd er door Samen in Gesprek/KBO een middag met Russisch Orthodoxe Muziek georganiseerd. Op donderdag 12 februari jl. werd er door Samen in Gesprek/KBO een middag met Russisch Orthodoxe Muziek georganiseerd.

Op donderdag 9 april in het Parochiehuis, Kruisweg 1071 om 14.00 uur is er een volgende bijeenkomst van  Samen in Gesprek. Een Ouderenadviseur en een Sociaal Werker Senioren zullen aanwezig zijn om algemene informatie te geven over Stichting MeerWaarde en specifiek over wat zij voor ouderen in de samenleving kunnen betekenen.

verslag van 12 februari

We begonnen in het Fundament met een kopje koffie of thee waarna we in de kerk naar de muziek gingen luisteren.Er was een zeer goede opkomst zo'n 70 mensen o.a. uit Aalsmeer, Badhoevedorp en Nw. Vennep en Hoofddorp.
De presentatie werd gedaan door ds. Theo Hop een dominee die zich, nadat hij met emeritaat is gegaan, toegelegd heeft op o.a. de Russisch Orthodoxe traditie en de muziek daarvan. Hij heeft een uitgebreide collectie opgebouwd en weet er ook veel van. De uitleg die hij bij de muziek gaf was dan ook interessant. De aanwezigen luisterden geboeid en genoten van de prachtige zang van de Russische Koren.
De vrouw van de dominee verzorgde o.a. de iconostase(=iconenwand). Het was werkelijk een plaatje om te zien en zo sfeervol met veel kaarslicht.
Het geluid kwam in de kerk ook heel mooi tot z'n recht.
Aan de reacties na afloop hebben we gemerkt dat de aanwezigen met genoegen op deze middag terugkijken.
En zo zie je maar weer dat mensen die met pensioen zijn gegaan, zoals deze dominee, veel voor anderen kunnen betekenen.

"De wijnstok brengt meer druiven voort wanneer hij jong is, maar betere wanneer hij oud is". "Wees als Moeder Aarde en deel je vruchten".