Nieuwe website Raad van Kerken

Tijdens de sobere maaltijd op 1 april in De Ark, Muiderbos 36 is de nieuwe website van de Raad van Kerken Hoofddorp gepresenteerd.
De website www.kerkeninhoofddorp.nl is vormgegeven ook voor gebruik op tablet en smartphone. We hopen dat u de vertrouwde en nieuwe informatie makkelijk kunt vinden.
Er is gekozen voor een zelfde stijl als de website van de Raad van Kerken Nederland, om te benadrukken dat we deel uitmaken van een groter geheel.

Oikoumenè

Oecumene is afgeleid van het Griekse woord oikoumenè dat wil zeggen "de bewoonde wereld". Met deze term wordt wereldwijd een groeien naar religieuze eenheid aangeduid. In de smallere betekenis bevordert de oecumene de eenheid, samenwerking of het onderlinge begrip tussen de diverse religieuze groepen of kerkgenootschappen.

Webredacteur Marja Brussen bedankt namens de Raad van Kerken webmaster Klaas Bonnema voor het vele werk aan de nieuwe website.