Repair Café verwacht op 20 mei 1000ste bezoeker

Op woensdagmiddag 20 mei is er weer Repair Café in Hoofddorp. Het is een bijzondere middag: precies twee jaar na de start op 16 mei 2013 verwacht het Repair Café in Haarlemmermeer de 1000ste bezoeker! Uiteraard is dat aanleiding voor een extra feestelijke middag. Ook is bekend dat in september het derde Repair Café in Haarlemmermeer open gaat, in Zwanenburg.

Op 20 mei gaan om 13.30 uur de deuren van De Ark op Muiderbos 36 open. Tot 16.00 uur staat een enthousiaste groep reparateurs klaar voor alles wat het niet meer doet. De slogan van het Repair Café is tenslotte: ‘Weggooien? Mooi niet!’
Uiteraard zijn alle bekende voorwerpen weer welkom: fietsen, lampen, bandrecorders en cd-spelers, Senseo’s, magnetrons, tuinapparatuur en ook pc’s en iPhones. Ook de dames van de kledingreparatie zijn er weer voor kleine klusjes.

De formule is elke keer hetzelfde: bij de ingang meld je het probleem, in de hal wacht je tot je aan de beurt bent (je kunt ondertussen koffie drinken, meestal duurt dat wachten vrij kort), je kijkt mee hoe de reparateurs hun werk doen en meld je weer bij de deur en vertelt het resultaat – en stort een vrijwillige bijdrage in ‘de bus’. Als richtbedrag wordt vijf euro genoemd. Met dat geld kunnen nieuwe gereedschappen gekocht worden of kan een cursus voor reparateurs of klanten georganiseerd worden.
In De Ark is elke derde woensdag van de maand Repair Café. Op de laatste vrijdag van de maand is er ook Repair Café in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep, ook van 13.30 – 16.00 uur, dus in mei op de 29e, ook van 13.30 – 16.00 uur.
Meer informatie over het Repair Café Haarlemmermeer op www.repaircafe.nl/haarlemmermeer of via repaircafehmr@gmail.com