Impressie Pinksterviering Haarlemmermeerse bos 2016

Want zij is de Geest, / één met God in wezen,

gift van de Verlosser, / liefde voor altijd.

De sleutel is zij, / die de Schriften opent.

Tegen alle doodsheid, / hemelduif is zij.

Dit couplet uit het prachtige pinksterlied uit de Iona-traditie werd gezongen tijdens de pinksterviering. En het bleef niet bij één hemelduif. Toen de kinderen terugkwamen uit hun nevendienst vlogen en wapperden er tientallen.

……… Het is droog gebleven en er was een goede ontspannen sfeer voelbaar. Het moment met de kinderen verliep prima. Er waren 32 kinderen aanwezig en iedereen heeft gezellig meegedaan. Ook de 7 kinderen uit Tjechië is het gelukt. Aan hen hebben we een hart vormig kaartje gegeven met daarop bijna alle namen van de aanwezige kinderen, als groet namens ons.

…….Dankzij gelegenheidskoor en organiste liep de gemeentezang vlot. Er was veel aandacht voor de kramen. Ik kijk met een goede herinnering terug op deze feestdienst. Een Tsjechische "kerk"gangster vertelde van haar verrassing dat zo'n dienst hier zomaar kan.

……Wij willen even laten weten dat we het gisteren een mooie inspirerende Pinksterbosdienst vonden.

Hartverwarmend ….

Zo zie je maar weer, met elkaar kun je er wat van maken!

En eerlijk is eerlijk, dit heb ik ook gehoord: “Ik heb het koud. Ik wil naar huis.“

1e collecte Noodfonds vluchtelingenwerk Haarlemmermeer     € 862,08

2e collecte Bijdrage onkosten van de viering                          € 441,73