Beweging in de zomer in De Ark

Deze zomer hangt en staat De Ark, Muiderbos 36 vol beweging. De grote zomertentoonstelling ‘Beweging in de zomer’ toont 55 beelden, schilderijen, houtsneden en etsen, foto’s, gedichten en objecten van 25 kunstenaars, amateurs en beroeps.

De tentoonstelling is open tijdens de wekelijkse Markt-In op dinsdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur en rond de kerkdiensten. Bezoek op afspraak is ook mogelijk: cultuurindeark@gmail.com.

De tentoonstelling is begin juli gestart en loopt door tot vrijdag 11 september. Dan is er ’s avonds een finissage, een feestelijke afsluiting, waar ook drie winnaars bekend gemaakt worden. Publiek en jury kiezen werken die het mooist of verrassends beweging weergeven. De hele zomer door kunnen bezoekers hun top 10 aangeven. De jury kiest begin september daaruit de top drie.

De 55 kunstwerken laten heel uiteenlopende vormen van beweging zien. ‘Dat maakt de expositie juist zo leuk’, zegt Rien Wattel van Cultuur in De Ark, ‘een schilderij van een hond die een enthousiaste tong heeft waarmee hij je wil likken van Mika Stam, een foto van reuzebellenblaasbellen van Antonet Jobse, een deur met een spannend luikje over kloppen en opgedaan worden, dat je zélf moet openmaken van Greetje Baars, een beeldhouwwerk van Consuelo Pardo, gemaakt naar een foto van twee Cubaanse jongetjes die met een kar spelen: overal beweging!’

‘Het is steeds weer verrassend als je ziet hoeveel Haarlemmermeerders creatief bezig zijn’, aldus Wattel. ‘Zo’n thema daagt mensen uit iets nieuws te maken of eens goed rond te kijken in wat ze eerder gemaakt hebben.’ De deelnemers komen dit keer niet alleen uit Haarlemmermeer, maar ook uit Driebergen en Scheveningen. ‘Leuk om te zien dat zo’n initiatief aanslaat, ook bij professionele kunstenaars’.