Vredeswandeling in Den Haag op 20 sept.: Meewandelen?

In het weekend van 19 en 20 september wordt in verschillende kerkdiensten in Hoofddorp aandacht besteed aan de jaarlijkse vredesweek. Op zondag 20 september is in Den Haag vanaf 13 uur de  Walk of Peace.

De wandeling voert door het centrum van Den Haag, stad van vrede en recht. Je loopt de Walk of Peace in je eigen tempo.  De wandelroute beslaat ongeveer zes kilometer. Op de route zijn er meerdere momenten waar je letterlijk en figuurlijk stil staat bij vrede. Op betekenisvolle plekken kan je meedoen aan activiteiten om zelf bij te dragen aan vrede. Aan het einde van de middag is er een muzikale afsluiting.
De Walk of Peace is bedoeld voor iedereen die iets voor vrede wil doen. Jong en oud; iedereen is welkom mee te lopen. Door te durven gaan voor vrede en elkaar te ontmoeten, brengen we uiteindelijk een wereld dichterbij die een veilige plek is voor alle mensen.
De Walk of Peace is onderdeel van de Vredesweek en het Just Peace Festival.
Iedereen kan zich via www.walkofpeace zelf aanmelden, en een bijdrage (richtbedrag 5 euro) overmaken, voor een programmaboekje en de afsluitende picknick bij het Vredespaleis.

Meewandelen?

Wie mee wil lopen kan zich verzamelen op spoor 4, op het Hoofddorpse station om 12.15 uur. Dan kunnen we gezamenlijk de trein nemen naar het station Hollands Spoor.
Neem zelf goed schoeisel, wat te drinken en misschien alvast iets te eten mee.
De Hoofddorpse Raad van Kerken en Vredesambassade vinden het belangrijk, ook vanuit Hoofddorp deel te nemen aan deze wandeling.
Na afloop van onze diensten kunnen we ook zo ervaren hoe vrede verbindt. We ontmoeten anderen die zich voor vrede inzetten. We bezoeken verwachte en onverwachte plekken in de stad. We laten ons inspireren!