Raad van Kerken, Nederland: Bijeenkomst over vluchtelingen

Op 7 november houdt de projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken haar jaarlijkse beraadsdag in de Bergkerk Amersfoort. U bent van harte welkom deze dag bij te wonen, de toegang is gratis en voor lunch wordt gezorgd.
Tijdens deze dag zullen Geesje Werkman, Kerk in Actie, John van Tilborg, Stichting Inlia en Tim Noordhof, Vluchtelingenwerk Nederland inleidingen en themagroepen verzorgen over de actualiteit van de huidige instroom nieuwe vluchtelingen. Wat kunnen kerken hierin doen? Wat zijn best-practises? Het tweede hoofdthema is de stand van zaken van de Bed-Bad-Brood- voorzieningen een jaar na de uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten en de Centrale Raad van Beroep.

In de themagroepen die volgen is er tijd en ruimte voor meer verdieping en het uitwisselen van ervaringen.

Aanmelding via e-mail rvk@raadvankerken.nl vóór 4 november.

Bergkerk
Dr. A. Kuyperlaan 2
3818 JC Amersfoort
Programma van de dag
10.00 Inloop met koffie en thee
10.30 Opening door Jan van der Kolk, voorzitter projectgroep
10.40 Herdenkingsmoment Schipholbrand, tien jaar later door Yosé Höhne-Sparborth
10.45 Inleiding door Geesje Werkman, Kerk in Actie
11.10 Inleiding door John van Tilborg, Stichting Inlia
11.40 Eerste Ronde Themagroepen

12.40 Lunch

13.30 Tweede ronde Themagroepen
14.30 Conclusies en aanbevelingen
14.45 Afsluitende viering
15.00 Napraten met een drankje

Bergkerk, Amersfoort

Themagroepen

1. Vluchtelingenwerk Nederland: De eerste opvang van vluchtelingen, waar is behoefte aan?

2. Kerk in Actie: Uitwisselen van informatie en ervaringen, wat kunnen kerken doen, wat wordt gedaan? En waar is behoefte aan?

3. Inlia: Bed-Bad en Brood voorzieningen, De praktijk van de opvang en begeleiding in de voorziening in Groningen met aandacht voor de beleidsmatige aspecten en de juridische context.