Over Christianity Explored

Afgelopen september werd ik in de Lichtkring gewezen op de mogelijkheid om deel te nemen aan Christianity Explored. Dit leek me wel wat voor mij als nieuw gelovige. Mijn verwachting was dan ook dat ik andere nieuw gelovigen zou ontmoeten. Dit was niet het geval. De meeste mensen waren gelovig opgevoed en ook altijd gelovig gebleven, in ieder geval in de groep waarin ik zat.
In het begin voelde ik me daar wel wat onzeker over en vroeg ik me af of ik wel op de juiste plaats zat. Maar al snel voelde ik me thuis, ik werd heel hartelijk ontvangen en kon tijdens de discussies goed mijn verhaal kwijt.
Iedere week werd de avond begonnen met een maaltijd, zelf ben ik hier maar een paar keer bij geweest. Maar die keren dat ik erbij was heb ik heerlijk gegeten en was het erg gezellig.
We kregen allemaal een nieuw testament van Het Boek en een werkboekje. Elke week werd er een stukje uit het Marcus evangelie gelezen en kregen we over het gelezen stuk enkele vragen.

Dit leidde vaak tot diepzinnige gesprekken waarin een ieder zich persoonlijk uitliet over zijn vragen, twijfels en overtuigingen. Ik vond het zeer leerzaam. Halverwege werd er een videofilm getoond over het onderwerp van die avond. Daarna was er tijd voor een tweede kopje koffie of thee en hervatten wij onze gesprekken. Aan het eind van de avond kregen wij huiswerk mee, dat stond in het werkboekje.
De extra bijeenkomst was niet op een maandagavond maar op een zaterdagochtend en middag. Dit keer gingen wij dieper in op twee onderwerpen. Tevens werd er een heerlijke lunch geserveerd.

De laatste bijeenkomst was weer op een maandagavond. Ik vond het jammer dat het afgelopen was.
In  acht bijeenkomsten hebben we het Marcus evangelie gelezen en besproken en het viel ons op dat het voor de discipelen vaak moeilijk was om Jezus echt goed te begrijpen terwijl ze bij Hem waren en alles meemaakten. Wij vroegen ons dan ook af hoe het nu voor ons is, ruim tweeduizend jaar later. Hoe moeilijk of makkelijk kan je aanvaarden wat Jezus voor ons heeft gedaan?

Tenslotte wil ik alle begeleiders en koks bedanken voor de goede zorgen.

Marijke Immerzeel
Christianity Explored