Week van gebed voor de eenheid: 'Rome in het jaar van de barmhartigheid'

‘Rome in het jaar van de barmhartigheid’

Maandag 18 januari, 19.30 in de Lichtkring, Lunenburgdreef 70 te Hoofddorp organiseert de Raad van Kerken Hoofddorp een avond over ‘Rome In het jaar van de Barmhartigheid’. Deze avond wordt gehouden in het kader van de week van gebed voor de eenheid.
Rob Mascini (katholiek theoloog en diaken) neemt ons mee naar het begin van het christendom. Het was een tijd waarin we ons op vele manieren kunnen herkennen. Er heerste welvaart en betrekkelijke vrede. Toch gingen steeds meer mensen geloven dat deze wereld anders moest worden. Mozaïeken en fresco’s, monumenten en gebouwen laten ons zien wat de eerste christenen bewoog om in die samenleving van toen een eigen koers te gaan varen.

reis naar Rome

Aan het eind van de avond vertellen we over plannen die de Raad van Kerken Hoofddorp heeft om in oktober een oecumenische reis te organiseren naar Rome. We zullen dan echt op zoek gaan naar de wortels van het christendom. De ontmoeting met elkaar in Rome zal ons bemoedigen, onze oecumene hechter maken en ons netwerk sterker.
Op deze avond kunt u ook alle praktische vragen stellen over de reis. We hopen dat u met ons mee wilt op reis naar Rome. Op onze website en via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen.

KLIK HIER
om aan te melden voor de nieuwsbrief