“De video van de Paus”: Paus Franciscus over interreligieuze dialoog

"De video van de Paus” is een nieuw digitaal platform dat deze week in het Vaticaan is gelanceerd door het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus. Via dit netwerk nodigt Paus Franciscus mensen uit de hele wereld uit om samen te bidden voor zijn intenties aangaande de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd.

Alle godsdiensten
Dit project richt zich tot alle mensen van goede wil, ongeacht de religieuze of filosofische traditie waartoe ze behoren. Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus heeft een aantal video’s geproduceerd waaraan Paus Franciscus zijn medewerking heeft verleend. In deze video’s worden de maandelijke gebedsintenties van de Paus voorgesteld. Elke intentie zoomt in op een belangrijke uitdaging voor de mensheid.

30 miljoen mensen, 10 talen
Op facebook.DeVideovandePaus vind je meer info over de Video van de Paus. Het project wil 30 miljoen mensen bereiken in 10 talen, waaronder Chinees, Hebreeuws en ook Nederlands.

KLIK HIER
voor de videoboodschap van de paus

Interreligieuze dialoog

In de eerste editie zal de Paus ingaan op de interreligieuze dialoog. Frédéric Fornos sj, algemeen verantwoordelijke van het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus, zegt hierover: In een wereld waar fragmentering, verdeeldheid en oppositie hoogtij vieren, is het meer dan noodzakelijk dat mensen van verschillende godsdiensten en, ruimer, alle vredelievende mensen zich samen inzetten voor het goede doel. Paus Franciscus stelt elke maand een uitdaging voor die relevant is voor de hele mensheid. Het is belangrijk dat de godsdiensten tonen dat zij samen kunnen werken voor vrede, broederlijkheid en solidariteit om zich zo in te zetten voor het gemeenschappelijke goed van de mensheid.