20e Dialoog in Muziek wandelt door 20e eeuw

Op zondag 24 januari vindt in de Marktpleinkerk, Marktplein 96 de 20e editie van het grote korenfestival Dialoog in Muziek plaats. Tien Haarlemmermeerse koren zingen een kwartier lang hun favoriete muziek. Het wordt dus een gevarieerd programma, met één rode draad: de 20e eeuw. Die komt op heel verschillende manieren aan bod, zal die middag blijken. Een tipje van de sluiter: 'Never say Never Again’ wordt gezongen door Singing Unlimited en delen uit Ein Deutsches Requiem van Brahms door Voci Vivaci, Abba door Zingen voor je leven en Salve sancte parents door de Gregoriaanse Schola.
14.00-17.00 uur Marktpleinkerk, Marktplein 96. De toegang is vrij, maar bij de deur is een collecte. het publiek kan de hele middag komen óf voor een of meer koren binnenlopen. presentator: Rien Wattel.
optredende koren:
14.05  Zingen voor je leven
14.20  Singing Unlimited
14.40  Gregoriaanse Cantorij
14.55  Zanggroep Experiment
15.15  Viva la Musica
15.30  Voci Vivaci
15.50  Vrouwenkoor Haarlemmermeer
16.05  Zang en Vriendschap
16.25  Morrend Volk
16.40  Route 66 Lisse

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de week van gebed voor de eenheid.
Geen ruzie
Dialoog in Muziek is ook al 19 jaar de afsluiting van de Gebedsweek voor eenheid in kerk en wereld van de Raad van Kerken in Hoofddorp. ‘Wie zingt, maakt geen ruzie’, is een oude spreuk. ‘Bovendien: zingend komen mensen soms over grenzen heen, die bij praten al gauw ‘strijdpunten’ worden. Zingen biedt verrassende mogelijkheden'