Verslag van een wake

Paaswakes 2016: "Ik zat in de gevangenis en jullie kwamen naar Mij toe. Want ik was vreemdeling en jullie hebben Mij opgevangen"

Op zondag 13 maart was er een wake bij het cellencomplex op Schiphol, een wake is een bijeenkomst uit solidariteit met de vreemdelingen, die daar wachten op uitzetting. Als uitzetting niet mogelijk is, worden ze op straat gezet. Elke zondag van de 40-dagentijd wordt er een wake gehouden, telkens verzorgd door een andere kerk uit de regio. Op 13 maart werd de wake georganiseerd door o.a. de kerken in de Haarlemmermeer. Voorgangers waren pastor Leo Mesman van de Joannes de Doperparochie te Hoofddorp en ds. Ranfar Kouwijzer van Stem in de Stad te Haarlem.
Verslag van een deelnemer:
We waren daar met ca. 50 mensen uit Hoofddorp en Haarlem, om te zwaaien naar de mensen daar, met spandoeken en grote harten van stoepkrijt zochten we contact. En kregen contact: mensen zwaaiden terug.

Bernice van Stem in de Stad vertelde uit haar ervaringen in haar vorige werkkring, hoe belangrijk dit soort wakes zijn voor de gedetineerden, die vaak het gevoel hebben vergeten te zijn.
Op een aantal plaatsen op het rondje rond het gebouw hielden we even stil voor een stukje van een korte viering: om te bidden en te zingen.