Vrijwillgers gezocht voor Noodopvang vluchtelingen in Vijfhuizen

Vrijdagmiddag 6 mei was er een open middag bij de Noodopvang voor vluchtelingen in Vijfhuizen. Alle inwoners van Vijfhuizen waren uitgenodigd om te komen kijken en ook andere belangstellenden waren welkom. Alle organisaties betrokken bij de Noodopvang waren aanwezig om antwoord op alle vragen te geven.
Vrijwilligers gezocht:
Voor de noodopvang Vijfhuizen is VluchtelingenWerk Nederland op zoek naar vrijwilligers die werkzaamheden verrichten op het juridische vlak. De werkzaamheden bestaan uit voorlichting geven over de asielprocedure, signaleren van zaken of problemen die bewoners in de Noodopvang ervaren en beantwoorden van vragen tijdens spreekuren in de Noodopvang.

Het is voor dit werk van belang dat de vrijwilliger kennis heeft van juridische procedures of bereid is zich hierin te verdiepen. Voor informatie nbus@vwnwh.nl
Vrijwilligers gezocht:
Voor de welkomwinkel zoekt het Rode Kruis vrijwilligers die enkele uren per week willen helpen bij sorteren, begeleiden van (georganiseerde) uitgifte van kleding, schoenen, speelgoed etc. aan de vluchtelingen. Aanmelden kan via welkomwinkelvijfhuizen@rodekruis.nl
Oproep:
Het Rode Kruis zal via de regionale pers laten weten aan welke kleding, schoenen, speelgoed etc. behoefte is in de Noodopvang. Het verzoek is tot die tijd te wachten met inbrengen van goederen omdat er geen ruimte is voor opslag van al eerder ingebrachte kleding etc.

Voor informatie over de Noodopvang KLIK HIER