Welkom-kaart voor vluchtelingen in de noodopvang

Het Platform ‘Vluchtelingen in de Haarlemmermeer’ heeft kaarten laten maken met daarop een afbeelding van de Hoofddorpse molen en in 3 talen: ‘welkom in de Haarlemmermeer’. Elke vluchteling in de noodopvang en later in het AZC krijgt zo’n welkom-kaart voorzien van een naam van iemand uit de Haarlemmermeer.
Tijdens de oecumenische Pinksterviering op zondag 15 mei in het Haarlemmermeerse Bos konden bezoekers de kaarten van een naam voorzien. Een mooi gebaar met Pinksteren, het feest dat grenzen overschrijdt en voor mensen van alle talen en culturen is.

Ieder die niet op de pinksterviering was kan een kaart ondertekenen in boekwinkel het Kruispunt, Kruisweg 1067a in Hoofddorp. Ook kunnen organisaties kaarten ophalen om op andere momenten te laten ondertekenen. Hoe meer mensen en organisaties meedoen hoe beter!