Praatpaal: Als papa en mama scheiden.

Op woensdagmiddag 21 september 2016 start er een nieuwe doe- en praatgroep in de Ark, Muiderbos 36 voor kinderen in de basisschoolleeftijd die het fijn vinden om met leeftijdgenoten leuke dingen te doen en ondertussen te praten over hoe het is als je ouders gescheiden zijn of gaan scheiden. Soms denk jij dat jij de enige bent die iets zo voelt of denkt. Dan is het fijn om te zien en te horen dat andere kinderen hetzelfde meemaken als jij. Om er bijvoorbeeld over te praten of het leuk is of juist niet om twee kamers in twee huizen te hebben.
Als je dat wat lijkt, laten je ouders dan even contact met ons opnemen. Er is dan altijd eerst een kennismakingsgesprek om uit te leggen wat we gaan doen en pas daarna beslis jij met je ouders of je wilt meedoen of niet.
Praatpaal wil een luisterend oor bieden aan kinderen, bijvoorbeeld op momenten dat dat voor ouders zelf ook moeilijk is, omdat ze ook hun eigen verdriet en zorgen hebben. Wij zijn er voor iedereen en willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. We maken geen uitzonderingen, niet op ras, geloof of geaardheid.

De medewerkers van Praatpaal zijn vrijwilligers die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid of vanuit hun geloof iets willen doen voor kinderen in de knel. We werken vanuit een interkerkelijke Stichting waarbij verschillende kerken participeren zoals de Protestantse gemeente, de Katholieke parochie en de Doopsgezinde gemeente in Hoofddorp.

Alle medewerkers zijn gebonden aan professionele omgangscodes bijvoorbeeld met betrekking tot veiligheid en geheimhouding.

We begeleiden kinderen in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen. We komen bij elkaar in een speciaal hiervoor bestemde ruimte.

Aanmelden

bij mw. Francien Geers via het contactformulier op de website www.praatpaalhoofddorp.nl, via de mail franciengeers57@gmail.com of telefonisch 06-83799357.