Bijzonder openingsconcert van tentoonstelling over liefde

Zaterdag 1 oktober start er in De Ark in Hoofddorp-Overbos een bijzondere expositie. Beeldend kunstenaar Lex van Wijk uit Eijsden (Zuid-Limburg) koos als thema ‘Als ik de liefde niet had….’. In combinaties van beelden, kleuren en teksten werkt hij dit thema uit. ‘Stel je voor: leven zonder liefde…. Wat dan? Zonder liefde was leven een chaos’, is zijn overtuiging. ‘Als mensen ben je er voor elkaar, zorg je voor elkaar, ook voor vluchtelingen’.
Lex van Wijk (67) is sinds 1995 actief met een oude liefde: tekenen en schilderen. In 2004 is hij student geworden bij de Kunstacademie van Tongeren (B). Daar volgde hij de studierichting Schilderen en daarna Vrije Grafiek. Vanaf zomer 2012 werkt hij in het Experimentele Atelier en maakt schilderijen, collages, grafiek en mengvormen, ook driedimensionaal. Hij exposeerde in zowel Nederlands als Belgisch Limburg.

Aan de opening van de expositie in De Ark wordt meegewerkt door Vocalgroup LOGO uit Eijsden. LOGO heeft rond de 15 leden en zingt spirituals, licht klassiek en ‘top 2000’-werk: nummers met inhoud, is het criterium. Deze avond gaat het uiteraard over de liefde. Zij omlijsten de opening met een concert.

Concert en opening vinden plaats op zaterdag 1 oktober van 19.30 tot 20.30 uur.

Na afloop is er een hapje en drankje voor alle bezoekers. Toegang is vrij; bij de deur staat een collectebus.

De expositie is tot 21 november en wordt georganiseerd door Cultuur in De Ark.

De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos.