Dag van de Dialoog op 15 november

Doel van de Dag van de Dialoog

Kennismaken met plaatsgenoten waarmee u anders niet zo snel in contact zou komen. Oftewel: de Dag van de Dialoog in Haarlemmermeer. Tijdens dit jaarlijkse evenement gaan mensen in kleine kring met elkaar in gesprek aan verschillende tafels op diverse locaties in de gemeente. Van buurthuizen tot banken, van voetbalclubs tot vrijwilligersorganisaties, van scholen tot supermarkten, iedereen kan meedoen.
Hoe is Dag van de Dialoog ontstaan
Na 11 september 2001 wilden verschillende Rotterdamse organisaties ‘iets’ doen ter bevordering van de sociale cohesie. Dat werd de Dag van de Dialoog. In 2013 wisselden zo’n 24.000 mensen hun ervaringen, ideeen en dromen uit in zo’n 90 gemeenten. Ook in het buitenland is het concept aangeslagen.
Hoe werkt de Dag van de Dialoog
De gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen van 6 à 8 personen. Tijdens het gesprek wordt een lunch of diner genuttigd. Elk jaar wordt een centraal thema gekozen dat als leidraad voor het gesprek dient.

Degene die de tafel organiseert levert een gespreksleider en regelt een lunch of diner voor de deelnemers aan de tafel. Als je je aanmeldt om een tafel te organiseren draag je ook minimaal 6 deelnemers aan. Deze deelnemers hoeven zeker niet aan de ‘eigen’ tafel te gaan zitten, maar liever aan een tafel waarvan zij de deelnemers niet kennen (doel is namelijk elkaar te leren kennen).
Werf deelnemers en meld ze aan, veel plezier op 15 november!

Aanmelden en informatie

info@bdkennemerland.nl of telefonisch bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland: 023 531 5842.

Dit is een activiteit van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.
www.bdkennemerland.nl