De liefde in beeld

Tot 21 november is er in De Ark in Hoofddorp-Overbos een bijzondere expositie. Beeldend kunstenaar Lex van Wijk uit Eijsden (Zuid-Limburg) koos als thema ‘Als ik de liefde niet had….’ In combinaties van beelden, kleuren en teksten werkt hij dit thema uit. ‘Stel je voor: leven zonder liefde…. Wat dan? Zonder liefde was leven een chaos’, is zijn overtuiging. ‘Als mensen ben je er voor elkaar, zorg je voor elkaar, ook voor vluchtelingen’.
Lex van Wijk (67) is sinds 1995 actief met een oude liefde: tekenen en schilderen. In 2004 is hij student geworden bij de Kunstacademie van Tongeren (B). Daar volgde hij de studierichting Schilderen en daarna Vrije Grafiek. Vanaf zomer 2012 werkt hij er in het Experimentele Atelier en maakt schilderijen, collages, grafiek en mengvormen, ook driedimensionaal. Hij exposeerde in zowel Nederlands als Belgisch Limburg. Meer over hem op www.lexvanwijk.exto.nl.
In De Ark komt zowel de liefde tussen mensen als die in de christelijke traditie aan bod. Zo is er ‘De eerste kus’(zie foto), maar ook een kleine serie rond hoe de kerk begon, van de Paasweek tot en met Pinksteren. Daarin werkt Lex van Wijk vooral met bijna abstracte vormen en beelden. Toch voelt de kijker de gang van het verhaal. Indrukwekkend is het laatste schilderij, dat een raam laat zien: door wat tralies lijken te zijn, glinstert goudverf, in de schilderkunst altijd symbool voor het hoogste en goddelijke. Met dat schilderij laat Van Wijk ook zijn positieve kijk zien, zoals die zit in de bekende drieslag 'geloof, hoop en liefde’.
De Ark, Muiderbos 36 is elke dinsdagmiddag open van 13.30 tot 16.00 uur. Daarnaast is de expositie ook te zien op zondag 6 en zaterdag 12 november van 15 tot 16.30 uur. Voor wie wil is er dan rond 15.30 uur een rondleiding.

Toegang is vrij; bij de deur staat een collectebus.

De expositie wordt georganiseerd door Cultuur in De Ark.