Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Verkiezingsdebat van de Raad van Kerken Nederland

De Raad van Kerken Nederland heeft een boodschap opgesteld met het oog op de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 15 maart 2017. Lees de boodschap...
Ook nodigt de Raad van Kerken Nederland u uit om het verkiezingsdebat bij te wonen dat zij op dinsdag 14 februari organiseert in Dudok, Hofweg 1a in Den Haag. Het gaat over de ambities van de politieke partijen op lange termijn.
De volgende politieke partijen hebben hun medewerking inmiddels toegezegd: Ockje Tellegen VVD, Ahmed Marcouch PvdA, Chris van Dam CDA, Zihni Ozdil Groen Links, Bert Jan Ruissen SGP, Ronald van Raak SP, Robert Valentine Libertaristische Partij, Sylvana Simons Artikel 1.
Het doel van de bijeenkomst is om vanuit de Raad van Kerken met politici in gesprek te gaan over het belang van waarden en normen in de politiek aan de hand van de thema’s armoede, integratie en vrede. Prof. dr. Fred van Iersel en drs. Hillie van de Streek zullen kandidaat-Kamerleden bevragen op hun keuzes. Vanuit de kerken is er inbreng van ds. Karin van den Broeke, Synodevoorzitter (PKN), mgr. dr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam (RKK) en Ir. Kees Nieuwerth (Quakers).

 

Het debat begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. U dient zich vooraf op te geven via rvk@raadvankerken.nl