Repair Café Hoofddorp samen met het Energiecafé

Op woensdag 15 februari is er Repair Café in De Ark, Muiderbos 36 in Hoofddorp. De deuren gaan om 13.30 uur open en iedereen kan tot 16.00 uur terecht met defecte elektrische apparaten, fietsen met een probleem of kleding waar wat aan moet gebeuren. Inschrijven kan tot ongeveer 15.30 uur.
Nieuw vanaf februari is de samenwerking met het Energie Café, een activiteit van het NMCX Centrum voor Duurzaamheid. De energiecoaches uit de buurt staan voortaan in alle Repair Cafés voor iedereen klaar om tips te geven over energiebesparing. Ook goede tips van bezoekers zijn welkom. ‘Je kunt ook kosteloos een energiescan bij jou thuis laten uitvoeren om te kijken waar je geld kunt besparen’, zegt energiecoach Cor Maurits van De Ark. ‘Of een energiemeter lenen om het energieverbruik van alle apparaten in huis te meten. We leggen graag uit hoe dat werkt.’
Daarnaast is er de WATTstrijd, een energiebesparingswedstrijd die begin maart start en waar leuke prijzen mee te winnen zijn.
‘Natuurlijk kun je ook van alles laten repareren bij het Repair Café, zoals altijd’, zegt Arno Vaes, technisch coördinator van de Repair Cafés. ‘De vrijwilligers zijn langzamerhand erg thuis in allerlei apparaten om ze weer aan de praat te krijgen.’ De reparaties zijn gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Voor wie niet op woensdagmiddag kan, zijn er drie andere mogelijkheden: Repair Café Zwanenburg-Halfweg in CEA De Hoek, Plantsoenlaan 2 in Zwanenburg is elke 2e dinsdag van de maand open, Repair Café Nieuw-Vennep in Linquenda elke laatste vrijdagmiddag, allebei van 13.30 – 16.00 uur en Repair Café Lisserbroek in De Meerkoet elke eerste zaterdagmiddag open van 14.30 – 17.00 uur.
Elke derde woensdag van de maand is Repair Café Hoofddorp in De Ark open van 13.30 – 16.00 uur.

Repair Café Hoofddorp vindt plaats in kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos. Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café Haarlemmermeer of op www.repaircafe.org
Meer informatie over het Repair Café Haarlemmermeer via repaircafehmr@gmail.com.