Driedubbel feest in De Ark

In het weekend van 19, 20 en 21 mei a.s. is het driedubbel feest in De Ark. Allereerst gaat de vergroening van De Ark een nieuwe fase in. Verder bestaat De Ark 30 jaar en tot slot is Aarnoud van der Deijl 25 jaar predikant.
Het feestweekend start op vrijdag 19 mei om 14.00 uur (inloop 13.30 uur) als wethouder John Nederstigt twee fruitbomen aanbiedt aan twee buren van De Ark. Vorig jaar won De Ark de derde prijs in de wedstrijd om het groenste idee van de Haarlemmermeer. Het idee was om iets te doen aan wateroverlast, aan fijnstof en aan de kwaliteit van de leefomgeving. Er is een ondergrondse wateropslag, een verticale tuin om het kerkgebouw en er zijn zonnepanelen op het dak van De Ark aangelegd. In dit project is o.a. samengewerkt door de gemeente, GroenRijk Zwanenburg en De Ark zelf. Maar ook leerlingen van Kaj Munk zijn erbij betrokken geweest, het centrum voor Duurzaamheid NMCX en nog vele andere partners. Een bijzonder element is dat er niet alleen zonnepanelen op De Ark zijn aangebracht, maar dat er ook aan drie gezinnen in Bangladesh zonnepanelen worden geschonken.
Iedereen is van harte welkom om het eindresultaat te komen bewonderen en er met De Ark het glas op te heffen.
Op zaterdag 20 mei is er vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) een muziek- en cabaretavond in De Ark waarin vooral het dertigjarig bestaan van De Ark wordt gevierd. Arkers zullen zich daarbij van hun meest muzikale en grappigste kant laten zien. Opnieuw is iedereen welkom.
Op zondag 21 mei zal er in de viering die om 10.30 uur begint (en ook hier staat de koffie al om 10.00 uur klaar) vooral worden stilgestaan bij het ambtsjubileum van de predikant. Opnieuw zal een boom een grote rol krijgen, namelijk de vijgenboom waarin volgens het Bijbelverhaal Zacheüs zich verborg, maar toch ook liet vinden. Het thema van de vieren is ‘zoeken en vinden’. Ook bij deze viering is iedereen van harte welkom.

Samenvatting:

Betreft: feestweekend