Ratjetoe van schilderijen in De Ark

Sinds afgelopen zondag is hij officieel open: de expositie Ratjetoe in een jarige kerk - 25 schilderijen van de 8 schilders van de schildersgroep van De Ark. De schilderijen laten een grote en boeiende variante aan kleuren, thema’s en manieren van werken zien. 'Gericht knoeien' omschreef Tineke Minnaar op de opening haar vingerverfactie bij haar grote schilderij 'Zomerfeest' vol hortensia's. Tot eind juni is de expositie in kerkcentrum De Ark aan het Muiderbos te zien.
Dat De Ark in de dertig jaar van haar bestaan een creatieve plek geworden is, is lang en breed bekend. Maar dat De Ark ook een eigen schildergroep heeft, weet misschien niet iedereen. De schildergroep ging in november 2014 van start, na een serie schilderavonden rond bijbelse thema’s van Arkdominee Aarnoud van der Deijl.  Op dit moment telt de groep acht leden. Van ieder van hen zijn enkele werken te zien.  De thema’s zijn breed en creatief: Karin Cox schilderde de levensboom, Johan Tukker tulpen en dahlia’s en Anneleis Buijs de werkelijkheid door een microscoop gezien.
Één keer per maand komen de schilders bij elkaar en gaan aan het werk. Sommige van hen zijn al heel lang met schilderen bezig, voor anderen was de groep een nieuwe start. ‘Juist het kijken naar elkaars werk en het bespreken van wat je gemaakt hebt, geeft deze avonden meerwaarde’, vertelde Margereet van Slingerland bij de opening. Samen met Ans Buenting – Veldkamp leidt zij de groep. ‘We worden door elkaars creativiteit geïnspireerd en zijn heel intensief bezig’, vertelt groepslid Jopie Hankel.
Margreet van Slingerland verrichtte de opening op een manier die symbolisch is voor het karakter van de groep: acht kwasten aan elkaar geknoopt rolden uit een schilderslap. De reacties van de vele aanwezigen waren erg positief.

De expositie vindt plaats in het kader van het dertigjarig bestaan van kerkcentrum De Ark.

De 25 schilderijen zijn elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en zondags rond de kerkdienst van 10.30 uur te bekijken.

Verder is bezoek op afspraak mogelijk via een mail naar cultuurindeark@gmail.com

Kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofdorp-Overbos.