Cursus 'God in de supermarkt'

Op donderdag 28 september en 12 oktober (de avonden horen bij elkaar!) van 19.45-21.45 uur komen Alfred Slomp en Arjan Schoonhoven op een interactieve manier de cursus ‘God in de Supermarkt’ geven in kerkgebouw De Ark. Op hun website (www.godindesupermarkt.nl) schrijven ze hierover:
“Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
 De workshop "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.”

Aanmelden:

Deelname aan de cursus is gratis. De cursus gaat door bij minimaal 20 deelnemers. Daarom graag tijdig opgeven! Opgeven kan per mail of telefonisch bij Aarnoud van der Deijl, ar.vanderdeijl@pghoofddorp.nl, tel. 023-2000192

cursus ‘God in de supermarkt’

Datum: donderdag 28 september en 12 oktober