Internationale Repair Café week.

18 oktober Repair Café Hoofddorp

Van 14 tot 22 oktober vieren de Repair Cafés feest: het is dan Internationale Repair Café week. Daarmee willen de Repair Cafés het onderwerp repareren internationaal in de spotlights zetten. De week is geen groot feest op één locatie, maar een feest verspreid over honderden Repair Café-locaties! Voor de Haarlemmermeerse Repair Cafés is het die week Repair Café Hoofddorp in De Ark aan het Muiderbos op woensdag 18 oktober van 13.30 – 16.00 uur.

Die dag is extra bijzonder: op die woensdag acht jaar geleden organiseerde Martine Postma het allereerste Repair Café. Tientallen buurtbewoners kwamen die woensdag in 2009 met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er meer dan 1.300 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten.
In Hoofddorp wordt het feest gevierd met extra Repair-Café-koekjes, koffie voorde halve prijs en extra aandacht voor fietsen, vast vooruitlopend op de ANWB-Verlichtingsactie. Ook krijgt iedereen bij het weggaan flyers om aan buren en bekenden te geven.
Bij het feest hoort ook dat begonnen kan worden met het opstarten van een oude wens: een mobiel Repair Café. Vrijdag 29 september ontving Repair Café Haarlemmermeer duizend euro van Meerwind, eigenaars van de Haarlemmermeerse windmolens, als prijs voor duurzame projecten.

In de loop van 2018 kunnen er naaste de vijf vaste ook incidentele Repair Cafés georganiseerd worden in zorgcentra, kleine kernen en speciale evenementen.
De leus van de Repair Cafés is nog steeds: ‘Weggooien? Mooi niet!’ Naast bijdragen aan een kleinere afvalberg, kunnen Repair Cafés door te repareren mensen de aanschaf van een nieuw apparaat besparen. ‘Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee’ wordt dan ook vaak gezegd van Repair Cafés.

Repair Café Hoofdorp

vindt plaats op woensdag 18 oktober van 13.30 tot 16.00 uur in De Ark, Muiderbos 36, Hoofddorp. Reparaties aanmelden kan tot ongeveer half vier/kwart voor vier.

Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café Haarlemmermeer of op www.repaircafe.org