Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Ark en Lichtkring openen een gratis buurtwinkeltje

 

Op wereldvoedseldag, maandag 16 oktober om 16.00 uur, zal De Ark aan het Muiderbos een gratis buurtwinkeltje openen. De Lichtkring aan de Lunenburgdreef volgt een uur later om 17.00 uur. René Verhoogt uit Purmerend zal de openingshandeling verrichten.  
De ‘little free pantry’ is uit Amerika overgewaaid als het zusje van de minibieb. Het is een kastje in een openbare ruimte waarin levensmiddelen staan om te ruilen en of voor mensen die weinig of geen geld hebben. Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen, kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar! De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn. Het is niet toegestaan om rookwaren en/of alcoholische dranken in het kastje te leggen! 
Het doel van de little free pantry is enerzijds het tegengaan van voedselverspilling, anderzijds het helpen van buurtgenoten. Mooi bijproduct is dat zo’n buurtwinkeltje ook vaak een ontmoetingsplek wordt waar leuke gesprekken ontstaan. 
In januari 2017 is René Verhoogt met zo’n winkeltje begonnen in Purmerend en sindsdien breidt het initiatief zich uit in Noord-Holland. René Verhoogt heeft er zelfs een stichting voor opgericht: zie www.stichtingsogoed.nl. 

 

 

In januari 2017 is René Verhoogt met zo’n winkeltje begonnen in Purmerend en sindsdien breidt het initiatief zich uit in Noord-Holland. René Verhoogt heeft er zelfs een stichting voor opgericht: zie www.stichtingsogoed.nl