Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

29 sep 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
03 okt 11:00
Boekwinkel Het Kruispunt
05 okt 20:00
Joannes de Doper
07 okt 11:00
De Stal op De Kaag
07 okt 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
07 okt 20:00
Marktpleinkerk
08 okt 14:00
Parochiehuis
10 okt 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Verbinding samen op weg

Een ‘verbindingswandeling’ op zaterdag 21 september wil allerlei oude en nieuwe groepen Haarlemmermeerders laten ontdekken: we zijn in Haarlemmermeer samen op weg.
Het bijzondere van Haarlemmermeer is: het grootste deel van de inwoners komt ‘van buiten’. 150 jaar geleden waren mensen uit Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant de eerste ‘migranten’ in de kersverse polder, ‘De Polderjongens’. Het is het begin van een lange traditie ‘migratie’, waarbij de ‘landen van herkomst’ steeds wereldwijder werden: Friezen en Amerikaanse expats en nu migranten uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. Maar de tweede groep wordt vaak ‘vreemder’ beleefd dan de eerste.
Dan gaan mensen op zoek naar ’verbinding’. Op zaterdag 8 juni was er een Verbindingsmaaltijd in Hoofddorp, met mensen uit buurten, kerken en moskeeën en deelnemers aan taalcursussen. ‘Kom van je eigen eiland af’, zei Yassim, een jongere. ‘Ontdek hoe ieder hier zijn steentje bijdraagt en daar trots op is’, zei Elaine Veldema van het Participatiepunt, ‘we zijn allemaal Nederlanders!’
Om dat te stimuleren organiseert het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer op zaterdag 21 september een verbindingswandeling met als motto ‘Samen op weg’. In een wandeling van 3 tot 4 km gaan groepjes van vijf met elkaar in gesprek over hun geschiedenis, of ze nu Hoofddorper, Fries of Syriër zijn. Al wandelend van de Boskern in Overbos naar het Historisch Museum in het bos zoeken ze: ‘Wat is hier anders dan in onze eigen dorpen? Wat hebben we hier meegemaakt? En vooral: wat hebben we hier samen?’ In het museum lunchen ze samen en bekijken wat het gemeenschappelijke Haarlemmermeerse verleden omvat.  

 

De verbindingswandeling is op zaterdag 21 september van 11.00 – 16.00 uur. Kosten € 5,00. Vertrek van het parkeerterrein bij de Boskern, Liesbos 24 in Hoofddorp-Overbos.

 

 

 

Opgeven voor 12 september op vluchtelingeninhaarlemmermeer@gmail.com of WhatsApp/sms op 0616040860. In het Platform Vluchtelingen werken verscheidenen Haarlemmermeerse groepen samen.