Repair Cafés: Ook voor kledingreparatie

Niet iedereen weet het, maar ook met kleding kunnen bezoekers terecht bij een Repair Café.
Broeken en jassen horen bij de Top 10-van ‘meest aangeboden producten’, zeggen de landelijke Repair Cafés. En wat mooi is: 97% van de broeken en 92% van de jassen kan ook gerepareerd worden. Daarmee staan ze op de eerste en tweede plaats.
Ter vergelijking: bij koffiezetapparaten is dat 66%. Dat is zowel landelijk als in Haarlemmermeer ongeveer het gemiddelde van alle reparaties.  Bij kleding gaat het om kleinere reparaties, zoals scheuren, verzetten van knopen en strakker of ruimer maken. Inkorten kan vaak ook.
Bij alle zeven Repair Cafés in Lisserbroek, Zwanenburg, Spaarndam, Vijfhuizen, Hoofddorp, Badhoevedorp en Nieuw-Vennep zijn daarvoor meestal vrijwilligers aanwezig. Net als voor stofzuigers, lampen, cd-spelers en fietsen. En koffieapparaten.
Dus kom langs:

-zaterdag 8 februari in Spaarndam, Dorpscentrum, Ringweg 36, van 13.30 – 16.00 uur;
-dinsdag 11 februari in Zwanenburg-Halfweg, bij CEA De Hoek (in De Olm), Olmenlaan 141, Zwanenburg, van 13.30 – 16.00 uur;
-maandag 17 februari in Vijfhuizen, d’ Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436, tussen 13.30 en 16.00 uur;
-woensdag 19 februari in Hoofddorp, in De Ark, Muiderbos 36, tussen 13.30 en 16.00 uur;
-woensdag 26 februari in Badhoevedorp, ‘t Rietland, Christiaan Huygensstraat 21, 's morgens 9.30 - -12.00 uur;
-vrijdag 28 februari en daarna elke laatste vrijdag in Nieuw-Vennep, Het Ontmoetingscentrum Harmonieplein, Elemastraat 65, van 13.30 – 16.00 uur;
-zaterdag 7 maart in Lisserbroek, in De Meerkoet, Krabbescheerstraat 1, van 13.30 tot 15.00 uur.
Laatste inloop: half uur voor sluitingstijd.. Kosten: een vrijwillige bijdrage, bedoeld voor nieuw gereedschap en losse activiteiten. ‘Vijf euro is een mooi bedrag’, zeggen de vrijwilligers, ‘maar laat geld geen probleem zijn, minder is ook oké, méér natuurlijk ook’.

Repair Cafés worden niet gesubsidieerd en draaien op vrijwilligers en vrijwillige bijdragen. .
Ook vrijwilliger worden? Kijk op www.repaircafehaarlemmermeer.nl of bel 06 16040860.

Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café Haarlemmermeer of op www.repaircafehaarlemmermeer.nl

Informatie kan ook via repaircafehmr@gmail.com
of 06 16040860, Rien Wattel