Vluchtelingen in de Haarlemmermeer

De werkgroep Vluchtelingen in de Haarlemmermeer (voorheen: Kerken en Vluchtelingen) bestond uit 2 subgroepen:

De Werkgroep Charter van Groningen: Deze werkgroep was eerst heel actief en dat heeft geleid tot het gezamenlijk ondertekenen van de kerken van het Charter van Groningen, nu is deze wakend actief, de leden houden in de gaten of er ergens kerkasiel nodig is en mocht dit zo zijn dan wordt de werkgroep weer actief. Deze nu nog alleen wakende groep is ook een tijdlang actief bezig geweest met het zoeken van huisvesting voor uitgeprocedeerde asielzoekers, echter het bleek mogelijk dat deze voorlopig nog in de huizen waar ze woonden konden blijven en dat is beter. Een afgevaardigde van deze werkgroep zit in de ’Steungroep Asielzoekers Haarlemmermeer’. Contactpersoon vanuit de Raad van Kerken is Leo Mesman.
Deze werkgroep heeft behoefte aan nieuwe leden, voor informatie:  kerkenvluchtelingen@kerkeninhoofddorp.nl

De Werkgroep Sociaal Netwerk vluchtelingen: Deze werkgroep, gestart in 1999 hield zich bezig met het individueel begeleiden van asielzoekers in de Haarlemmermeer. Deze werkgroep heeft zich in 2009 opgeheven en is onder de vlag van het Gilde verder gegaan met het project Taalkoppels.