In de Week van Gebed staat de bevrijding van het volk Israël uit de slavernij centraal. De gebedsweek wordt over de hele wereld gehouden, ook Hoofddorpse kerken doen mee.

Schilderijen en gedichten gevraagd

‘Recht door zee’ staat de laatste week van januari centraal in de kerken. Vanouds is het dan Gebedsweek voor de eenheid. In De Ark kunnen amateur-kunstenaars meedoen aan een expositie en aan een gedichten- en bewegingsavond. Lees meer...

Zondag 21 januari
10.00: Oecumenische viering in De Lichtkring, Lunenburgdreef 70, voorgangers: ds. Coen Wessel en ds. Hedi Hegeman, mee voorbereid door r.k.-parochianen.

10.30: Oecumenische tafelviering in De Ark, Muiderbos 36, voorgangers: pastor Frans Bossink en ds. Aarnoud van der Deijl.

Maandag 22 januari

19.30: Uur van gebed, met bijbellezing, overdenking en muziek in de ontmoetingsruimte van de Marktpleinkerk, Marktplein 96, o.l.v. de Gebedskring.

Dinsdag 23 januari

19.30: Uur van Gebed in de jongerenruimte van De Meerkerk, Bennebroekerweg 515.

Donderdag 25 januari

19.30-20.15: Vesper in De Ark, Muiderbos 36 rondom het thema ‘Recht door zee’, aansluitend rond 20.30 uur opening van de tentoonstelling.

Vrijdag 26 januari

19.30: Iona Viering; Door de gemeenschap van het Schotse eiland Iona geïnspireerde vesper, met de Lichtkring Cantorij, thema: ‘Recht door zee’. Doopsgezinde kerk, Hoofdweg 693

Zaterdag 27 januari

12.30-17.00: Excursie door Luthers Amsterdam o.l.v. Arno Fafié, Luthers kerkhistoricus, docent, publicist. Opgave en informatie: Aarnoud van der Deijl, tel. 023-2000192

Zondag 28 januari

10.00: 0ecumenische viering in de H. Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1071 thema ‘Recht door zee’ m.m.v. koor Odyssee en pastor Leo Mesman.

14.00-17.30: Dialoog in Muziek 22 in de Marktpleinkerk, Marktplein 96; Haarlemmermeerse koren zingen een kwartier lang hùn muziek. Thema: ‘Recht door zee’

Alle activiteiten, van bijbel en kunst tot schilderen, samen op excursie gaan, maar ook een boek bespreken zijn te vinden in de AGENDA van deze website.